Skip to main content

OVER ONS

Van Leest Scheepsbouw is sinds 1962 gevestigd aan de Veerpolder te Warmond. Scheepsarchitect en ingenieur Hugo Van Leest heeft zich met Van Leest Scheepsbouw altijd gericht op het bouwen van professionele schepen van hoge kwaliteit. Door de jaren heen heeft Van Leest Scheepsbouw met ongeveer 50 medewerkers honderden patrouilleschepen voor zowel de nationale- als internationale markt gebouwd. Deze schepen varieerden in lengte van 10 tot 24 meter. Veel van deze Schottel schepen zijn momenteel nog professioneel in de vaart of worden gebruikt als jacht. De eigenaren van de boten die als jacht varen hebben een actieve eigenaarsclub opgericht waar zij Hugo van Leest erelid van hebben gemaakt.

In de loop der jaren is de nadruk van nieuwbouw van schepen verschoven naar renovatie, stalling en service en onderhoud van motorjachten in het hogere segment.

In 1998 heeft Gert Jan van Leest de werf van zijn vader Hugo Van Leest overgenomen met het behoud van de visie de kwaliteitsgedachte van Hugo van Leest. Gert Jan van Leest combineert de traditie van Van Leest Scheepsbouw met moderne technieken om het beste resultaat voor de klant te realiseren.